24/7 bereikbaar

Bel direct

24/7 bereikbaar
06-18 81 21 54

Blog van Woudy

In mijn baan als casemanager levensdelicten heb ik veel geleerd van ouders waarvan hun kind door een misdrijf om het leven is gekomen. In het diepste punt van hun leven was ik daar ineens, ongevraagd maar wel noodzakelijk. Want wat moet er veel geregeld worden als je kind voor onderzoek mee wordt genomen naar het NFI. Ontredderd blijven ouders achter met zoveel vragen. Ondertussen start ook direct het politieonderzoek. Dit loopt allemaal naast elkaar. Als casemanager werd ik door ouders al snel in hun hart gesloten en andersom ook. Een traject van jaren breekt aan, want je begeleid ouders ook tijdens de gehele juridische procedure. Het is toch vreemd, je kent elkaar niet maar je maakt zo’n lange intense periode met elkaar mee. Als casemanager was ik bij alle stappen aanwezig. Het eerste echte contact tussen ouders en hun overleden kind vergeet ik nooit meer. Soms moest ik ouders voorbereiden, hen vertellen wat het NFI had gedaan en wat ze konden verwachten. Dit was altijd een moeilijk, maar zeker een zeer belangrijk gesprek. Achteraf kreeg ik ook altijd terug van ouders dat ze het fijn vonden dat ik ze had voorbereid. Mijn drive om mijn eigen uitvaartonderneming te starten is vooral omdat ik vaak heb gezien dat ouders gestuurd werden door uitvaartbegeleider, er weinig keuze was en de regie soms volledig werd overgenomen door de uitvaartbegeleider. Ik zat vaak bij deze gesprekken om steeds maar weer te benadrukken dat het de ouders zijn die de regie hebben, zij moeten verder na het afscheid met hun leven. Hoe moeilijk ook. Dit werd mij niet altijd in dank afgenomen, maar na het afscheid was ik altijd enorm trots op de ouders. Hoe sterk en veerkrachtig ze zijn, maar ook dat ze zelf het afscheid hebben geregeld. Als ouders op deze week terug kijken moet de uitvaartbegeleider een speldenprikje zijn in het geheel.

BERICHT DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email